Marketing i komunikacije

U marketinškoj komunikaciji glavna je vodilja sintagma „Kultura umjesto stereotipa“. U svojoj biti, marketing Rijeke ne može se temeljiti na prednostima koje u našem prostoru imaju drugi gradovi. Stoga, umjesto epiteta ljepote, veličine ili bogatstva, Rijeku komuniciramo kroz preispitivanje njezina identiteta i simbola. Turistički, gospodarski, zdravstveni, sportski i kulturni marketing EPK vode se načelom nuđenja kvalitetnih kulturnih sadržaja kakvi nisu uobičajeni u tradicionalnom izboru kanala i alata za marketinško komuniciranje. Ovakvim naoko neortodoksnim pristupom trudimo se osvojiti vidljivost i prepoznatljivost koji su preduvjet za sve planirane efekte pozicioniranja grada.

Medium 2 prvetvantenepoglednagrad
Medium 1 prvetvantenepoglednagrad

Kako komunicirati EPK? / How to communicate ECoC?

"Kako komunicirati EPK?" je dvodnevni seminar na temu marketinga i komunikacije s obzirom na najčešće izazove, probleme i rješenja s kojima se susrela svaka Europska prijestolnica kulture. Valja naglasiti da je jedan od najvažnijih prioriteta svakog EPK projekta povećanje vidljivosti grada kao cjeline na međunarodnoj razini. Stoga je važno izvijestiti o imenovanju i specifičnim aktivnostima EPK-a, komunikacijskim alatima i brendiranju, te pravovremeno reagirati i komunicirati u kriznim situacijama. Gore navedene teme od ključne su važnosti za uspješno savladavanje prvog seminara marketinga i komunikacije.

Medium 1 brendiranje kulture 1

Brendiranje kulture

Kroz predavanja, primjere dobre prakse, radionice i panel rasprave polaznici su dobili smjernice prema kojima će se moći orijentirati u promišljanju o temi brendiranja kulture koje ne podrazumijeva samo brendiranje kulturnih ustanova i institucija već brendiranje svih izraza i vrsta kulturnog djelovanja. Ova će međunarodna konferencija otvorila je i temu kulturnog turizma, a kroz pozitivne inozemne i međunarodne primjere probudila je svijest i motivaciju o mogućnostima primjene sličnih ideja u organizacijama i zajednicama u kojima polaznici konferencije djeluju.